Mariska

COOLHUNT

slide111

Interview

Naam: Ingrid
Geslacht: vrouw
Leeftijd: 22
Woonplaats: Amsterdam
Opleiding: HBO Technische Commerciële Confectiekunde AMFI

Op 6 juni 2013 interviewde ik Ingrid over mijn gespotte trend ‘celebrity fashion collecties’. De belangrijkste bevindingen uit dit interview benoem ik hieronder:

Ingrid, een 22 jarige student aan de Amfi, is dagelijks bezig met mode. Niet alleen op school maar ook daarbuiten houd zij zich continu bezig met wat de nieuwste trends zijn. Ingrid en haar studiegenoten ontwerpen en maken tijdens hun opleiding zelf kledingstukken. Ingrid doet dit ook buiten haar studie om, puur omdat ze het leuk vind. Ze hoopt later dan ook modeontwerpster te worden. Om een goede modeontwerpster te zijn/worden moet je inspiratie hebben.

Ingrid vertelde mij dat ze bekend is met mijn gespotte trend ‘celebrity fashion collecties’. Zij vertelde ook dat het velen, waaronder zij zelf, zich laten inspireren door beroemdheden. Dit betekend niet dat zij de kleding die beroemdheden dragen of ontwikkelen kopiëren. Maar “het geeft wel een beeld van wat op het moment hip is bij een grote groep omdat velen jongeren zich laten beïnvloeden door beroemdheden”, aldus Ingrid.
Toch vind Ingrid dat iedere ontwerper zijn eigen stijl moet hebben.

Toen ik haar vroeg naar de kledinglijn die Rihanna voor Riverisland heeft ontworpen, wist ze meteen waar ik het over had. Ze vind dat er mooie kledingstukken tussen zitten. Maar niet helemaal haar stijl. Ingrid houd het liever bij haar eigen stijl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s