Concept

Schermafbeelding 2013-06-24 om 00.26.03

Omschrijving
Stel je voor, je hebt binnenkort een schoolfeest of je hebt een andere gelegenheid waar je met een bepaalde look/stijl voor de dag wilt komen. Het probleem is dat je niets leuks in je kledingkast hebt hangen. Over het kopen van een nieuw item hoef je niet na te denken want je hebt 0,00 euro op je bankrekening staan. Ook je vriendinnen hebben niets te leen. Nu zit je met je handen in het haar. Want je wilt niet alleen naar het schoolfeest of festival je wilt er ook nog stijlvol uitzien. Waar haal je zo snel mogelijk jouw ultieme outfit vandaan, die ook nog eens de perfecte pasvorm heeft, zonder geld uit te geven ?

Om dit probleem op te lossen, presenteren wij: Swop and Drop. Swop and Drop is een platform waar mensen hun kledingstukken kunnen uitlenen of ruilen met andere en dus ook zelf kunnen lenen van andere. Dit kan mainstream fashion zijn, haute couture, feestkleding, bruidskleding of bijvoorbeeld stijlvolle zakelijke kleding voor een lastminute sollicitatiegesprek. Je hoeft je ook niet druk te maken of het kledingstuk wel of niet past want met de 3D bodyscanner kun je online passen. Geen geld voor benzine of een treinkaartje? geen probleem je kunt al een item zoeken in een straal van 5km. Omdat de kledingstukken zijn gechipt met GPS kun je het item volgen en zelf kiezen waar en wanneer je het op wilt halen of je kunt gebruik maken van de lockers voorzien van een irisscan slot. Het platform is te gebruiken met de PC en de smartphone applicatie.

Maak een account aan en begin je eigen Swop & Drop shop en/of shop gratis in een groene online winkelstraat en wordt een echte fashionista!

—————————————————————————————————————————

Platform features:

Profiel
Men kan een account aanmaken op het platform. Dit profiel kunnen zij helemaal personaliseren. Specificaties zijn onder andere het uploaden van een avatar, gebruikersnaam kiezen, een korte bio schrijven en je fashion voorkeuren en interesses toevoegen. Verder kun je aangeven of je alleen een swop & drop shop wilt (aanbieder) en/of je ook wilt lenen (vrager). Op dit profiel (S&D shop) kunnen de gebruikers hun kledingstukken aanbieden, die zij gratis beschikbaar stellen voor anderen. De kledingstukken kunnen zij taggen. Door middel van het taggen geef je de kledingstukken “eigenschappen”. Zo wordt het zoeken naar specifieke kledingstukken makkelijker voor de vrager. Tags kunnen bijvoorbeeld zijn: kleur, type (jurk, broek etc.), gelegenheid (bruiloft, sollicitatie etc.). Zo kan de vrager met één druk op de knop kledingstukken vinden die passen bij bijvoorbeeld de categorie ‘schoolfeest’. De aanbieder kan bijvoorbeeld zelf aangeven hoe lang de gebruiker het kledingstuk mag lenen en of het gewassen moet worden bij retour. Toegang tot je profiel krijg je simpelweg door je iris te laten scannen.

Zoekfunctie
Zoals hierboven vermeldt kunnen gebruikers zoeken op specifiek opgegeven tags. Daarnaast bevindt er op het platform een map. Men kan zijn postcode invoeren en kiezen voor het zoeken van een kledingstuk binnen een straal van 5,10,15 en 20 km.

Leaderboard
Niet iedereen wil kleding lenen van onbekenden bijvoorbeeld in verband met hygiëne en visa versa. Door middel van reviews schrijven en sterren geven, kunnen gebruikers een bepaalde status krijgen. Zelfde principe als Tripadvisor: Je bent eerder geneigd om te kijken naar een hotel dat positieve reviews heeft, dan eentje die slecht genoteerd is. Hetzelfde geldt voor ‘Swop & drop’.

Merken
Voor merken zoals H&M is het mogelijk om kleding beschikbaar te stellen van een oude collectie en/of nieuwe collectie die gebruikers kunnen lenen. Voor merken is dit aantrekkelijk gezien het feit dat detaihandelbestedingen onder druk staan en men verwacht dat merken duurzaam zijn. Merken rekenen een prijs van 1 euro.

Chat
Swop & Drop gebruikers hebben de mogelijk om onderling te chatten bij een request. Dit is bijvoorbeeld handig als je geen telefoonnummers wilt uitwisselen en geen zin hebt je mailbox steeds in de gaten te houden.

Mobiel en Desktop koppeling
De nadruk van Swop & Drop zit op het desktop platform. Met de mobiele applicatie kunnen gebruikers de ervaringen van de website uitbreiden. Via de app kunnen zij net als op de website hun profiel bijhouden. De virtuele paskamer is alleen nog niet beschikbaar op de applicatie.

Distributie/bezorgen
Aanbieders kunnen als hun kledingstuk GPS gechipt is dit aangegeven. Door middel van de chip kan de vrager het kledingstuk tracken. De aanbieder kan er voor keizen om de chip te activeren en te deactiveren. Dit vanwege hun privacy. De GPS tracking zorgt voor duurzame distributie. Vrager en aanbieder kunnen elkaar ontmoeten op een plek waar hun dag besteding van de desbetreffende dag elkaar kruizen en het item kan gedropt worden. Het kledingstuk kan ook gedropt worden via lockers voorzien van irisscan. De locker is van de aanbieder maar kan de iris van de vrager aan de locker koppelen door middel van het profiel. Het item wordt gedropt in de locker en kan op elk gekozen moment opgehaald worden.

Virtueel passen
Om teleurstelling te voorkomen en dit is vooral handig wanneer het tijdsbestek kort is en de nood hoog kun je het kledingstuk virtueel passen. Dit kan door middel van de 3D bodyscanner. Deze geeft aan of er een perfect fit is of een error fit. Het swop reguest wordt pas bevestigd als er een perfect fit is. Geen tijd om te passen dan kun je uiteraard deze optie uitschakelen.

App features

Screenshot
1

Logo
Swop & Drop app icon

Benieuwd naar een samenvatting van ons onderzoek en een visualisatie van het product bekijk dan dit filmpje.

Advertenties

7 thoughts on “Concept

 1. Nice idee,, als het zo gemakkelijk werkt als
  Wat er staat kan een een grote “hype” worden en misschien wel in de mode wereld terecht komen Just a idea!

 2. Goed idee! Hier zou ik zeker gebruik van maken. Waarom? Het is tijd besparend, goedkoop, mobiel en je zit niet in spanning of het kledingstuk misschien niet past. Heel fijn!

 3. Gaat dit om iets wat echt uitgevoerd moet kunnen worden? In dat geval vind ik de bodyscan wat overdreven. Zet de maat bij het uit te lenen/te ruilen kledingstuk neer en klaar. Net zoals op Marktplaats, zit hier een risico aan (zit het wel goed?), maar zo’n 3D-scan is te ingewikkeld en bovenal een beetje vreemd.

  Het concept mag van mij versimpeld worden. Zo mag er meer vertrouwen worden getoond in de gebruikers. Waarom al de veiligheidsdingetjes als chips en lockers (waar komen die opeens vandaan trouwens?)? Weer neem ik Marktplaats als voorbeeld. Natuurlijk worden er daar miskopen gedaan door oneerlijke verkopers, maar er gaan veel meer transacties wel naar wens.
  Laat de gebruikers gewoon simpel ruilen en simpel lenen. Bied de mogelijkheid aan de gebruikers om in contact te komen met elkaar, te overleggen en adressen uit te wisselen. Bevalt het kledingstuk niet, dan is dat het ‘risico van het vak’.

  De mogelijkheid om te kiezen op kleur, type en locatie is wel erg goed. Net zoals het leaderboard. Het schept vertrouwen in de gebruikers en daarmee in het hele platform.
  Om winkels/merken erbij te betrekken, dat lijkt me een goed idee.

  • Hallo, Ellen. Het is een concept voor 2020. Vandaar de futuristische aspecten. Uitgaande van een aantal ontwikkelingen die plaats gaan vinden in de toekomst. In de toekomst zal bijvoorbeeld een 3d bodyscanner een vrij normaal iets zijn. Uit onderzoek is gebleken dat de consument en vooral vrouwen vaak teleurgesteld zijn als ze iets bestellen. Dat het product niet goed past is een veel voorkomende reden. Om retouren te verminderen en de kosten daarvan is de 3d bodyscanner nu in ontwikkeling. Functionaliteit van kleding wordt ook steeds belangrijker en de eerste GPS schoenen bestaan al. De locker en GPS chip is voor duurzame distributie aangezien ecologisering een grote trend is en steeds verder zal ontwikkelen.

   Bedankt voor je reactie en feedback! Zeer gewaardeerd.

 4. Maar waarom zou iemand zijn kleding willen uitlenen? Want ik neem aan dat je er geen geld voor krijgt. Als je zelf ook kleding leent van anderen, oké, maar daarvoor hoef je ook niet per se zelf een account hebben dat je kleding uitleent.

  • Hallo, Laura bedankt voor je reactie. Door de economische crisis zal er meer behoefte zijn aan social harmonie in 2020 en eerder. Men geeft niet meer aan goede doelen, maar helpen elkaar op lokaal niveau. Het platform heeft de mogelijkheid om actief te zijn als aanbieder en/of vrager.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s