Ijkpersoon

Wij introduceren Sanne en Petra
Om een goed beeld te geven van de gebruikers van ons product hebben wij op basis van ons onderzoek naar de doelgroep, trends en trendfactoren twee IJK-personen gecreëerd. Zij leven in 2020 en wij hebben verschil gemaakt in gebruiker en aanbieder.

Sanne – aanbieder
Sanne de Haan is 21 jaar oud. Zij woont en studeert in Amsterdam, maar is geboren in Zaandam. Sanne studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar studie heeft ze een bijbaan in de horeca als serveerster om zo haar studie te kunnen financieren en haar huur te betalen. Zij woont namelijk op kamers in hartje Amsterdam en heeft €500 aan vaste lasten die zij elke maand moet betalen. Gelukkig verdiendt zij best goed en steunen haar ouder haar ook financieel. Per maand houdt zij €750 over om te besteden aan wat zij wilt. Dit besteedt zij aan uitgaan, socializen en shoppen. De laatste trends op het gebied van mode haalt zij uit de Vogue en van het straatbeeld. Het is belangrijk voor haar om er fashionable uit te zien naar de laatste modetrends. Ze heeft haar eigen stijl die uniek en authentiek is. De fashion items die zij koopt zijn duurzaam, vooral mensvriendelijke producten vindt zij erg belangrijk. Doordat zij veel geld te besteden heeft aan kleding en altijd de laatste mode en trends volgt heeft zij een behoorlijke kledingcollectie. Omdat zij milieuvriendelijk is en de medemens graag helpt wil zij haar kledingkast graag delen. Weggeven aan een goed doel kan ook, maar zij beseft maar al te goed dat men het in Nederland tegenwoordig ook erg moeilijk heeft. Weggooien vindt zij zonde want alles komt een keer terug in de mode en dan is het vintage. Maar uitlenen doet deze sociale en milieuvriendelijke studente wel!

Petra – vrager
Petra Jansen is een HBO-studente van 20 jaar oud en is geboren in Breda. Zij woont en studeert Communicatie in Amsterdam. Naast haar studie werkt Petra in een kledingwinkel als verkoopmedewerkster. Hiermee verdient zij rond de €500 per maand. Door alle vaste lasten die Petra heeft houdt zij van dit bedrag niet veel over om aan leuke dingen te besteden. Petra houdt van stappen en socializen met vrienden en nieuwe mensen te ontmoeten. Haar vrienden hebben het wat breder en brengen haar regelmatig mee naar gelegenheden waar je niet in je standaard H&M jeans kan verschijnen. Haar dilemma is dus vaak: hoe kan ik met een klein budget of eigenlijk geen budget toch stijlvol op deze feestjes verschijnen? Ondanks haar kleine budget houdt ze de laatste trends op het gebied van mode nauwlettend in de gaten via fashionblogs en tijdschriften. Ze weet dus vaak precies wat ze zoekt. Petra leeft bewust dus zij kiest haar producten nauwkeurig uit. Om haar dilemma op te lossen en bewust te shoppen is zij bereid om kleding te lenen van andere.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s